Betonginsikt

Betongtorget

Snabb Steg-för-Steg Guide: Gjutning av Betonggolv

Gjuta betongplatta altan

Att gjuta ett betonggolv kan vara en tillfredsställande och funktionell uppgradering för ditt hem eller företag. Här är en enkel steg-för-steg guide för att hjälpa dig genom processen:

Steg 1: Förberedelse av Ytan

Innan du påbörjar projektet är det avgörande att förbereda ytan. Se till att den är ren från damm, olja och andra föroreningar. Reparera eventuella sprickor eller ojämnheter för en jämn yta.

 

Steg 2: Skapa en Ram

Använd träbrädor för att skapa en ram runt området där du planerar att gjuta golvet. Se till att ramen är korrekt nivellerad för att säkerställa ett jämnt golv.

 

Steg 3: Lägg Grus och Armering

Fyll området inuti ramen med grovt grus för att skapa en bra dränering. Lägg sedan armeringsnätet för att förstärka betongen och förhindra sprickbildning.

Steg 4: Blanda Betongen

Följ tillverkarens instruktioner för att blanda betongen. Använd en betongblandare eller gör det manuellt med en skovel. Se till att konsistensen är jämn och lätt att hälla.

Steg 5: Häll Betongen

Häll betongen jämnt inuti ramen. Använd en spade eller spackel för att se till att betongen fyller alla hörn och vrår. Arbeta snabbt för att undvika ojämnheter.

Steg 6: Jämna Ut Ytan

Använd en träbräda för att jämna ut ytan och se till att betongen är jämnt fördelad. Detta steg är avgörande för ett slätt och professionellt utseende.

Steg 7: Låt Betongen Härda

Låt betongen härda enligt rekommendationerna från tillverkaren. Det kan ta några dagar innan du kan gå på det. Se till att hålla området fuktigt under härdningsprocessen.

Steg 8: Ta Bort Ramen

När betongen har härdat, försiktigt ta bort träramen. Var försiktig så att du inte stör det nygjutna golvet.

Steg 9: Ytbehandling

Om så önskas kan du applicera en ytbearbetning för att ge golvet ökad hållbarhet och estetiskt värde.

Byggteknik

Bygg med Betong: Så Maximerar Du Hållbarheten

Betong, ett robust och hållbart byggmaterial, har länge varit en kärnkomponent inom konstruktion och byggande. Förutom dess pålitliga styrka erbjuder betong en imponerande hållbarhet, vilket gör det till ett utmärkt val för projekt som strävar efter långsiktig påverkan och minimal

Lådfront i betong
Betongtrender och Innovationer

Banbrytande Design: Integrerade Betongdörrar och Betonglådor till IKEA-Kök

Ior Concrete är otroligt stolta över deras senaste milstolpe – en framgångsrik integration av nyskapande betongdörrar och betonglådor till ett IKEA-kök. Denna prestation understryker inte bara betongproduktens mångsidighet utan även deras enastående kompatibilitet med IKEA-stommar En Harmonisk Förening av Form

Betonghandfat Ingarö med koppar kran
Intervjuer och Profiler

Betonghandfat Ingarö – Intervju med designern

Designerns ord ”Jag hittade något fint. En sten på en strand på Ingarö i Stockholms skärgård. En sten som gav mig en speciell känsla. En sten med fina vinklar och former, skapad av naturen och dess vågor. En form och

Köksbänkskiva i betong och designade skåpsluckor
Projekt och Referenser

Kök till konferenscenter

Producerat både köksskåp, luckor och betongskivor till detta häftiga konferenscenter i centrala Stockholm. Två betongskivor, den ena med en nedfälld spishäll och den andra med en integrerad betongho. Köksluckorna är designade av Björn Welander.

Projekt och Referenser

Betongbänkskiva med integrerad diskho i betong

Vi nyligen avslutade ett spännande projekt i Stockholm där vi installerade en imponerande L-formad betongbänkskiva med en integrerad betongho. Resultatet är en kombination av modern elegans och praktiskt användande som lyfte köket till en ny nivå. Vår kunds önskan var