Betongtorget

Villkor

Betongtorget är en markandsplats för unika och kreativa betongprodukter. Från det designade till det skräddarsydda hjälper vårt sökverktyg köpare att utforska alla speciella och unika betongprodukter som erbjuds av Betongtorgets säljare från Sverige och Europa. Vår plattform förbinder dem med köpare som letar efter snygga och hållbara betongprodukter.  Alla säljare på webbplatsen är noga utvalda av Betongtorget.

Vi, tillsammans med Web Guys Sweden, tillhandahåller tekniken bakom Betongtorgets markandsplats och hjälper köpare och säljare att utföra en affär. Att hålla dessa anslutningar säkra är vår prioritet, och vi är alltid här för att hjälpa. Dessa användarvillkor gäller för de sökverktyg som tillhandahålls på betongtorget.se. Ni godkänner dessa användarvillkor genom att använda vår tjänst. Betongtorget ägs av Wolm Group AB (org.nr 556978-8655).

ALLMÄNNA VILLKOR

Din order skickas direkt till säljaren. Efter att ordern är lagd sker all fortsatt kontakt direkt med säljaren. Vi har ingen insikt eller ansvar vad gäller produkten, produktionen eller leveransen.

 • Du ingår ett köpeavtal i och med att du mottar en orderbekräftelse via e-post.
 • Eftersom de flesta av produkterna på Betongtorget är handgjorda och produceras efter din unika order så förbehåller sig säljarna att i efterhand korrigera eventuella felaktiga uppgifter angående leveranstid.
 • För att köpa en produkt i Betongtorgets nätbutik måste du vara 18 år eller äldre.
 • Vi förbehåller oss rätten att åberopa Force Majeure i sådana situationer där detta är tillämpbart.
 • Vi arbetar för att ha så aktuell information som möjligt om priser och produkter, men kan inte garantera att informationen är korrekt och tar heller inte på oss ansvaret för eventuella förluster, kostnader eller skador som kan komma att uppkomma vid användandet av denna tjänst.
 • Betongtorget har inte något ansvar för produktinformation,  eventuella skriv/text-fel samt produktbilderna av säljarens produkter och tjänster .
 • Vi kan ej garantera att säljarens produkter kommer att ha exakt den färg du uppfattar på din bildskärm eftersom färgnyanser kan skilja sig åt på olika datorskärmar och kan inte ansvara för din dators färgåtergivning.
 • Betongtorget har inte något ansvar för eventuella beställningar eller nyttjande av de produkter som tillhandahålls av Säljaren. Det är säljaren som har ansvar för alla eventuella kundrelationer som uppkommer med anledning av ditt nyttjande av Söktjänsterna.

MEDDELANDEN

Med Betongtorgets meddelandesystem har du möjlighet att kommunicera direkt med säljarna. Meddelanden är ett bra sätt för köpare att ställa frågor om en produkt eller en beställning.

Meddelanden får inte användas för följande aktiviteter:

 1. Skicka oönskad reklam eller kampanjer, begäranden om donationer eller skräppost;
 2. Kontakta någon efter att de uttryckligen har bett dig att inte göra det;
 3. All användning av Betongtorgets meddelandesystem för att trakassera säljare är strängt förbjudet. På samma sätt kan meddelanden inte användas för att stödja hat. Om du får ett meddelande som bryter mot denna policy, vänligen meddela oss omedelbart.

PRISFÖRFRÅGAN

För att hålla vår plattform säker och respektfull accepterar du att du inte laddar upp innehåll som är: Hotande, förtalande eller trakasserande; Obscent eller vulgärt; Strider mot någon annans integritet eller immateriella rättigheter; eller Osanning, lurar eller vilseleder. Betongtorget har rätt att läsa, redigera och radera vad du laddar upp så som förfrågningar, meddelanden, text och foton. 

LEVERANS

Vi levererar endast i Sverige. Säljaren ansvarar för leverans, leveranskostnad och leveranstider och är inget vi kan styra över. Leveranstid hittar du på produktsidan och leveranskostnad i varukorgen när du anger din adress. Leveranskostnad på produkter som beställs efter mått kan bli uppdaterat efter att order är lagd, ni har då möjlighet att godkänna det nya transportpriset eller avbryta ordern.

Hämta själv
Vissa produkter kan hämtas i Stockholm, Ingarö. Se mer information på produktsidan. Upphämtning sker när alla varor är slutbetalda och efter avtalad tid. Tag med kvitto vid avhämtning.

Hemleverans
I leveransen ingår att varorna körs till tomtgräns eller trappuppgångsdörr, förutsatt att lastbil kan ta sig dit. Montering, avemballering och bortforsling av emballage ingår inte om inte säljaren erbjuder detta som en extra tjänst.

PRISER OCH BETALNING

I priserna ingår moms med 25 procent. Betongtorget har inget ansvar för priset på säljarens produkt. Betongtorget erbjuder två olika betalmöjligheter.

Betalning mot faktura

Betalning mot faktura sker direkt med säljaren. Vissa säljare tar en handpenning x% motsvarande av ordervärdet. Säljarna förbehåller sig rätten att kreditpröva din ansökan om betalning mot faktura. De förbehåller oss rätten att avslå din ansökan, begränsa kreditbeloppet eller kräva förskottsbetalning.

Betalning med kort

Ni kan också välja att betala med betalkort VISA, Mastercar, American Express (Stripe)

Dröjsmålsränta

Dröjsmålsränta debiteras med 18 % vid betalning efter 10 dagar.

Avbeställning

Avbeställning kan ske mot ersättning av 0 – 100 % av ordervärdet beroende på vara, tidpunkt och säljare. Avbeställning sker via säljaren.

ÅNGERRÄTT

Du har normalt 14 dagars ångerrätt på varor du köpt i nätbutiken, i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen. Detta innebär att du har rätt att returnera en vara om du inom 14 dagar efter att du mottagit den meddelar oss om att du vill utnyttja ångerrätten. Du får hela köpesumman tillbaka, men leveranskostnaden för returen står du som kund för. Den returnerade varan ska vara oanvänd och i sin originalförpackning och följesedel/faktura, samt uppgifter om hur återbetalning ska ske, ska bifogas. Återbetalning utförs normalt inom 3-5 arbetsdagar, dock senast inom 30 dagar. Vänligen kontakta säljaren innan du returnerar en vara. Vid ej uthämtade varur debiteras en avgift motsvarande omkostnaderna som uppstår.

Vid beställning av specialanpassade produkter såsom måttbeställda betongskivor, måttbeställda handfat m.m. gäller ej ångerrätten då produkten är speciellt anpassad just till dig som kund.

REKLAMATION

Du har enligt konsumentköplagen alltid 3 års reklamationsrätt. Reklamation innebär att du inom rimlig tid från det att du upptäckt ett fel med varan kontaktar säljaren om detta. Betongtorget har inget ansvar av produkterna som säljs  i nätbutiken.

TRANSPORTVAROR

Viktigt: Var noga med att kontrollera varorna för eventuella skador när du tar emot leveransen. För att varor med synliga, yttre transportskador ska kunna reklameras hos säljaren måste skadorna ha noterats på fraktbolagets fraktsedel i samband med kvittens. Om du skulle upptäcka dolda fel/transportskador efter att du öppnat förpackning/emballage kontakta säljaren. Säljaren lägger transportordern, inte Betongtorget

PERSONUPPGIFTER

Vid köp godkänner du vår integritetspolicy vad gäller lagring av personuppgifter, hantering av dessa av tredje part m.m. Läs vår integritetspolicy här.