Betongtorget

Soffbord i betong

Gratis leverans

1727

Soffbord i betong – kvadratiskt

Soffbord 90×90 är ett kvadratiskt soffbord i betong. Bordet består av en genuin, handgjuten betongskiva och går att få i två olika nyanser.

6.400kr

Leverans: Hela Sverige

Få en offert från MBJ DESIGN

Vänligen logga in eller lämna dina kontaktuppgifter för att fortsätta

Kontaktuppgifter

Dina personuppgifter kommer användas för att förbättra din upplevelse på webbplatsen, hantera åtkomst till ditt konto och för andra ändamål som beskrivs i vår integritetspolicy. Genom att klicka på knappen nedan så godkänner du våra användarvillkor.

Ställ en fråga

Vänligen logga in eller lämna dina kontaktuppgifter för att fortsätta

Kontaktuppgifter

Dina personuppgifter kommer användas för att förbättra din upplevelse på webbplatsen, hantera åtkomst till ditt konto och för andra ändamål som beskrivs i vår integritetspolicy. Genom att klicka på knappen nedan så godkänner du våra användarvillkor.

Beskrivning

Material - Betongskiva och stålben


Bordsskivorna är gjutna i betong, ett naturmaterial innehållande cement, ballast, sand och vatten. Skivorna är handgjutna och ingen är den andra lik. Eftersom färg och storlek varierar på sand och sten i bruket och betong är ett poröst material, kan små prickar och luftbubblor uppstå i den färdiga skivan. Detta är inget fel utan naturens gång.

Bordsskivan ytbehandlas i fem olika steg för att tåla påfrestningar vid dagligt bruk. Dess känslighet ska jämställas med andra naturmaterial som oljad ek, marmor och kalksten.

Betongskivan går att få i två nyanser.

  • Mystic – naturfärgad betong grå/beige nyans

  • Mystic black – pigmenterad betong blyerts/grafitgrå nyans


Bordsunderredet är som standard tillverkat i fyrkantjärn, 30x30 mm, som sedan varmgalvaniserats, detta gör så att de ej rostar. Utöver de galvaniserade standardunderredena går det även att få underredena mattsvartlackerade. Man kan även välja på helkubs- eller halvkubsutförande.

Ytbehandlingen på betongskivan samt det galvaniserade underredet gör att borden lämpar sig för såväl inomhus- som utomhusbruk.

Tillverkningsprocessen


Hela tillverkningsprocessen tar 4–5 veckor från det att betongskivan är gjuten. I ”finrummet” ligger skivorna och bränner de sista 14 dagarna innan de kan paketeras och levereras.

Skötsel


För att underhålla din bordsskiva av betong får inga andra rengöringsmedel än såpa och vatten användas vid avtorkning. Blanda såpvatten med cirka 20% såpa och torka av, detta ger en extra skyddande effekt. Vänta till bordsskivan torkat innan du ställer något på den igen. Rödvin, ren alkohol, vinäger och fruktsyror är extra viktigt att torka rent med en gång då de har en genomträngande effekt.

Skötsel för utomhusbruk


För de betongbord som står ute är det extra viktigt att dessa såpas in regelbundet. Såpan ger en skyddande effekt mot nedfall av olika slag. Betong är ett levande material och betongskivorna kommer med tiden att få en patina på grund av väder, vind och temperaturväxlingar. Borden kan stå utomhus året om men vintertid (oktober – mars) måste borden förvaras under tak, aldrig under en presenning. Det får inte ligga is och snö på bordsskivan.

Följer du dessa instruktion med att regelbundet såpa in sin betongbordsskiva några gånger per månad så ger du ytan det skydd som krävs.

Transport och montering


Vid montering och transport ska betongskivan behandlas mycket varsamt. Alla skivor är försedda med hörnskydd och kraftiga kantlister av papp. Var alltid extremt försiktig för att undvika kantstötning vid transport. Skivan ska transporteras på plant underlag för att förhindra eventuella skador vid transport samt bäras på högkant till dess den är pålagd på bordsunderredet.

Kontrollera noggrant att underredet står helt plant innan skivan läggs på. Detta förhindrar att skivan ligger och glappar på underredet, vilket minimerar risken att skivan spricker. Golv och altandäck är ofta ojämna. Om så är fallet, lägg något (t.ex. en möbeltass eller ett mynt) mellan golvet och det ben som glappar mot skivan.

OBS! Lägg aldrig något mellan skiva och underrede!

Betongskivorna är handgjorda och kontrolleras under processen när de ligger och bränner samt under ytbehandlingens olika steg. De skivor som inte uppfyller kraven kasseras. Denna betongskiva kan inte spricka utan att yttre åverkan på skivan skett. Därför – sitt eller stå aldrig på bordet! På undersidan av varje bordsskiva finns ett avtryck av designerns hand som kvalitetsmärkning.

Mycket lycka med ert nya Mystic Betong-bord – ett bord som med åren bara blir vackrare och starkare.

Ytterligare information

Betalmetod

Faktura, Betalkort

Material

,

Transport & villkor

Gratis leverans

Beräknad tid till leverans*

22 Oct - 05 Nov

MBJ Design fakturerar i samband med leverans och ingen förskottsbetalning krävs. Efter leverans sker därmed betalningen av fakturan. Vid defekt vara på grund av transportskada så sker betalning när nytt bord levererats. Leverans sker fraktfritt med DHL eller av MBJ Design. Leveranstiden är som mest 5-6 veckor.

*Detta är en uppskattning baserad på inköpsdatum och produktionstid. Andra faktorer, som att lägga en beställning på helg/semester, kan göra att datumet blir senare. Transportörens tid ingår ej, normalt 2-7 dagar.

Allmänna villkor

MBJ Design fakturerar i samband med leverans och ingen förskottsbetalning krävs. Efter leverans sker därmed betalningen av fakturan. Vid defekt vara på grund av transportskada så sker betalning när nytt bord levererats. Leverans sker fraktfritt med DHL eller av MBJ Design. Leveranstiden är som mest 5-6 veckor. Vid Avboknings-/retur-/utbytespolicy så kontakta MBJ Design så löser vi detta utefter önskemål.

Återbetalningspolicy

Vid Avboknings-/retur-/utbytespolicy så kontakta MBJ Design så löser vi detta utefter önskemål.

MBJ DESIGN

MBJ DESIGN
Inga betyg hittades!

MBJ DESIGN

Västra Frölunda, Sverige
MBJ Design producerar bord i betong, Mystic Concrete Collection. MBJ Design har funnit på marknaden nu i 25 år och har blivit en designklassiker. Mystic Concrete Collection är en bordsserie i minimalistisk anda och lämpar sig för så väl inomhus som utomhusbruk.Utöver MBJ Designs standardsortiment så går det även att få bord tillverkade i specialmått efter önskemål.

Read more about MBJ DESIGN >>>

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.